Дързост и красота

„Дързост и красота“ (на английски: The Bold and the Beautiful, B&B) е американски сериал. Първият му епизод е излъчен в САЩ по телевизия CBS на 23 март 1987 г. и бързо се превръща в един от най-гледаните сериали в цял свят. На 23 януари 2015 бе излъчен 7000-ят епизод. На 23 март 2017 г. се навършват 30 години от старта на сериала.

Стефани Форестър, силна жена, отгледана в богато семейство, среща любовта на живота си – Ерик Форестър, докато двамата учат в университет в Чикаго. Ерик е с подчертан интерес към модата. Двамата бързат да се оженят, след като Стефани забременява. Местят се да живеят в Лос Анджелис, където основават компанията „Forester Creations“ („Форестър Криейшънс“), която се превръща в една от най-големите модни компании в света. Вече установили се като богато и щастливо семейство, Ерик и Стефани отглеждат децата си – Торн, Кристън, Фелиша и Ридж, за когото по-късно става ясно, че не е син на Ерик, а на Масимо Мароне. Ерик и Стефани имат и още една дъщеря – Анджела, която обаче е родена с тежко увреждане, и умира по – късно вследствие на състоянието си.В началото Стефани скрива детето и лъже Ерик, че то е починало при раждането. По-късно Ерик има още две деца – Рик и Бриджит, от брака си с Брук Лоуган. Раждането на двете деца шокира Стефани и тя намразва още повече Брук.

Историята започва през 1987 година, когато децата на Ерик и Стефани са вече пораснали. Ридж е лудо влюбен в бъдещата си съпруга Карълайн Спенсър,русокоса красавица, и двамата трескаво се подготвят за сватбата си. Ридж е моден дизайнер и вицепрезидент на „Forester Creations“. Карълайн е дъщеря на медийния магнат Бил Спенсър. Бъдещата им сватба е избрана за „Сватбата на годината в света на модата“.Като изявен плейбой, Ридж има десетки почитателки. Една от тях е студентката по химия Брук Лоуган, която си мечтае да се измъкне от бедния живот и да заживее в блясък. Семейството ѝ е от средната класа. Брук живее с майка си Бет, брат си Сторм и двете си сестри Дона и Кейти в място наречено „Долината на Сан Фернандо“ в близост до Лос Анджелис.По – късно животът на Брук Лоугън става ключов елемент в сериите.

В началото на сериала Брук и Карълайн стават добри приятелки. Брук се влюбва в Ридж, а Карълайн се опитва да я хареса на Торн (братът на Ридж), без да знае, че той харесва самата нея. Скоро Ридж се впуска в любовна връзка с Брук Лоуган и сватбата му се отменя, Карълайн се омъжва за Торн. В крайна сметка, след неуспешния им брак, двамата се развеждат. Ридж и Карълайн се женят, и тъкмо когато си мислят, че са щастливи, Карълайн открива, че е тежко болна. Дните ѝ са преброени, и няколко месеца по-късно умира. Нейната лекарка, Тейлър Хейс, се сближава с Ридж, и се опитва да утеши болката му след нейната смърт. На смъртното си ложе, Карълайн се сдобрява със своята приятелка Брук, и ѝ казва, че иска тя да заеме мястото ѝ в сърцето и живота на Ридж.

Ключов сюжет в сериала са отношенията между Ридж и Брук. Брук е една от главните героини в сериала от самия му старт преди повече от 20 години. Двамата често възобновяват връзката си, а когато са разделени, Ридж обикновено търси утеха в другата голяма любов в живота си – Д-р Тейлър Хейс. Майката на Ридж – Стефани, предпочита Тейлър пред Брук. Тя не я харесва, защото според нея е загубила морала си и се е превърнала в лека жена. Стефани преживява трудно аферите на Брук с двамата ѝ сина – Ридж и Торн, както и със съпруга ѝ Ерик.Няколко пъти Стефани напада Брук и в някои от случаите Лоугън едва не умира. Въпреки това още една от причините Стефани да не харесва Брук, е че вижда в нея много от себи си, особено когато е била на нейните години.

Брук е дъщеря на Бет Лоуган, бивша интимна приятелка на Ерик от колежа. Двамата имат любовна авантюра по време на брака му със Стефани.

Кавгите между Брук и Стефани са друг ключов елемент в целия сериал.

След една от разделите си с Ридж, Брук се впуска в любовна авантюра с бащата на Ридж – Ерик.

Брук и Ерик се женят. Раждат им се две деца – Ерик и Бриджит. Любовта между Брук и Ридж е прекалено голяма и тя не е удовлетворена от живота с баща му. Двамата се развеждат в крайна сметка и Ерик отново се жени за Стефани.

По подобен начин протичат и отношенията между Ридж и Брук.

След Време Ерик се забърква с психично болната и много опасна Шийла Картър.Двамата решават да се оженят, но в този момент в сериала се появява Лоурън, стар враг на Шийла. Лоурън разказва на семейството за проблемите на Шийла и те решават, че тя няма място при тях.

През 1994 година, Тейлър заминава за Мароко по повод конференция. Самолетът, с който пътува обаче катастрофира, и всички я смятат за мъртва. Оказва се, че тя е в двореца на Принц Омар (в ролята му е Кабир Беди), който иска да се ожени за нея. Тейлър е получила амнезия и не помни нищо. В това време, докато Ридж все още смята Тейлър за мъртва, Брук е на път да се омъжи за Д-р Джеймс Уоруик(познат психолог на Тейлър, връзката му с историята е Шийла Картър). Ридж спира сватбата, и след това Ридж и Брук изненадващо се женят в Малибу. Церемонията е на плажа. Тейлър възвръща паметта си и успява да избяга от двореца. Оказва се, че бракът между Ридж и Брук е невалиден, тъй като Тейлър е жива. Ридж обаче иска развод и избира Брук.

Връзката между двамата е бурна и изпълнена с обрати – ту се разделят, ту се събират.

Сали Спектра е собственичка на конкурентна компания в модния бизнес. Нейни довереници са Дарла и Кларк, от когото тя има син на име Си Джей. Дъщеря ѝ Мейси е много добра певица, която е омъжена за по – малкия син на Стефани – Торн. След интрига с Брук, Мейси загива в трагична катастрофа.

Амбър Мур се появява като детегледачка на двете деца на Брук от браковете ѝ с Ерик – Рик и Бриджит.

След поредни раздели с Брук, Рич се завръща при Тейлър и двамата отглеждат три деца – синът им Томас и две дъщери близначки Фийби и Стефи.

Добър приятел на Тейлър, който работи като психиатър, се съгласява да се заеме с лечението на Шийла (психично болната бивша жена на Ерик Форестър). Д-р Джеймс Уоруик, и Шийла имат дете, което се явява пречка за брака му с Маги (съпруга на починалия брат на Ерик).

Стефани се опитва да предпази детето от лудата Шийла и го скрива в къщата си. Шийла се появява в къщата обезомяла, стреля по Стефани и този изстрел я вкарва в болница. Стефани е спасена от Амбър, която извиква помощ. Злата жена прибира дъщеря си Мери и изчезва завинаги, без никаква следа.

С времето между младият Ерик и неговата детегледачка пламва любовта. Амбър забременява от Рик, по съвет на майка си подменя починалото при раждането си дете, с това на братовчедка си Беки, но истината не остава скрита и скоро всички разбират, че Дикан е баща на детето, което Амбър представя за наследник на Рик и семейство Форестър.

След любовна авантюра с Амбър, Дикан е решен да вземе детето си и да се сгоди за майка му. Рик от своя страна не отстъпва любовта си и се оженва за Амбър. Тъй като Амбър е доста нестабилна като майка, за детегледачка идва да работи Ерика – младо момиче, влюбено в Ерик.

През 2002 година Шийла Картър пристига отново в града. Оказва се, че Ерика е нейната дъщеря Мери.

Шийла подтиква дъщеря си да съблазни Ерик. Тя мисли, че момичето ̀ трябва да има онова, което тя не е успяла да извоюва – любовта на един Форестър.

Единствената пречка пред нея се оказва Амбър.

Една нощ, Амбър е отвлечена от Шийла.

За да ѝ помогнат Стефани и тогава появилия се Масимо Мароне (старата любов на Стефани, истински баща на Рич) отиват в нейното убежище.

Шийла успява да избяга и влезе в къщата на Форестър. Тейлър, Брук и Ерик се опитват да я спрат, но Шийла стреля и двете жени биват повалени.

По-късно Тейлър умира в болницата.

Новината разтърсва цялото семейство.

Шийла е вкарана в затвора, а дъщеря ̀ повече не иска и да чува за майка си.

Дикан сключва брак с Бриджит (дъщеря на Брук), за да си отмъсти Амбър (сключила брак с Рик). След известно време двамата с Брук попадат под ударите на съдбата и след една нощ тя е бременна от съпруга на дъщеря си. Тази голяма тайна трябва да бъде опазена, но докога …Брук ражда детето с голямата помощ на Стефани и новината шокира всички. Детето е момиче и се казва Хоуп

Мейси (починалата дъщеря на Сали Спектра)се оказва оцеляла от катастрофата, но скрита от баща си, който се опитва да я предпази от драмите на семейство Форестър. Тя се завръща, но скоро след това умира ужасяващо, кагато огромен полилей я помита върху сцената.

Години след това в града се появява Ник Мароне,желан ерген, двамата с Брук се влюбват истински. Никой обаче не не знае, че той и Ридж са кръвни братя.

След много скандали и конфликти Стефани признава на Ерик, че едно време му е изневерила с Массимо Мароне (баща на Ник) и е забременяла от него с Рич.

Новината ужасява Ерик и той почти не полудява. Между двамата съпрузи животът става още по – тежък. Ерик изневерява на съпругата си с жената на Мароне – Жаклин, която само това и чака.

Масимо Мароне се запознава с мистериозна жена в кафенето. След дълга и потайна връзка тя му ражда дете.

Тази жена е Шийла Картър.

По-късно в сериала тя отвлича главните герои, но най – накрая те успяват да се измъкнат. Тя изчезва завинаги от историята.

След бурен скандал със Стефани, Жаклин(жената на Масимо) бива бутната от парапета и едва не умира. След като разбира какво е направила Стефани на майка му, Ник отива при нея. Стефани взима пистолет, мислейки че той ще я нападне и стреля. Изстрелът минава само на сантиметри.

Междувременно Брук забременява от Рич и всички приемат, че детето е на Ник. След много драми и романси Рич и Брук се женят и им с ражда син – Рич Форестър Втори, но го наричат Ар Джей.

Торн се жени за Дарла и двамата заживяват щастливо.

Никой не подозира, че мъртвата от години Тейлър, все още притежава тупкащо сърце.

Ридж разпознава жена, която прилича на бившата му съпруга и решава да провери.

Разбира, че не е трябвало да изключва апарата, който поддържал живота ̀, защото тя е изпаднала в кома.

Отвлечена за втори път от Принц Омар, Тейлър скоро се връща при истинската си любов. Брук не може да повярва на цялата безумна история (тя е женена за пореден път за Рич).

Скоро след това Тейлър катастрофира и убива Дарла (дясната ръка на Сали и сегашната съпруга на Торн Форестър). Тя скрива тайната, но след време всичко излиза наяве.

Торн страда за съпругата си.

През 2006 година в сериала се завръща Дона Лоугън, която по – късно в 2008 година се жени за Ерик.

Брук преживява изнасилване, за което е виновна Стефани.

Между Ник и Тейлър пламва любов. Те решават да си направят дете, но разбират, че клетките на Тейлър не са съвместими.

След дълги обмисляния, те решават, че трябва да използват клетките на друга майка.

Скоро след това Тейлър вече е бременна.

Междувременно Брук отива в болницата за лични изследвания. След като Тейлър ражда детето, се оказва, че то не може да живее, защото няма костен мозък, който може да бъде даден само от биологичната майка. Ник кара Бриджит (тя е лекарка в болницата) да помоли жената, за да може да спасят новороденото.

След като установява коя е майката, Бриджит е потресена от новината, че това е Брук (станала е грешка в компютъра и клетките, които са само за изследване са отишли при Тейлър). Брук е много разстроена, но все пак оказва помощ.

Тейлър не може да понесе новината и изпада в депресия. Животът между нея и Ник се разрада.

Края 2007 година се завръща Кейти Лоугън.

Сторм(братът на Брук) прави опит за убийство над Стефани(време след като разбира, че Стефани е отговорна за изнасилването на сестра му) и се самоубива. Неговото сърце е дадено на Кейти (има проблем със сърцето и това я убива) и тя е спасена.

През 2008 година – Бриджит и Ник отново се женят, но Кейти е лудо влюбена в младоженеца. Бет Лоугън пристига в града. Пам и Анн(сестрата и майката на Стефани) също.

Мистериозен човек опитва да отрови Ерик. Дона е нападната. Впоследствие Ерик и Дона се женят, развеждат се и той се връща при Стефани. По време на брака им се разбира, че тя има в син от стара нейна връзка – с негърът Джъстин Барбър, а синът на Дона и Джъстин се казва Маркъс. Ерик приписва детето на свое име. Така момчето започва да носи името Маркъс Форестър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *