Защо гейм индустрията изпревари филмовия сектор, разкрива „Геймлофт София“

Когато става въпрос за филмовите премиери на най-големите хитове за годината, можем да ги обобщим с една-единствена дума и тя е „блясък“. В нея включваме шармантните рокли костюми за хиляди долари, тълпите от фенове, екзотичните коктейли и разбира се червеният килим, по който дефилират знаменитостите.

На съвсем различния полюс е пускането на нова видеоигра, което е лишено от всякакъв блясък и помпозност, но въпреки това гейм индустрията отдавна е по-развития развлекателен сектор от филмовия, що се отнася до приходи и печеливш бизнес.

Но защо видеоигрите правят повече пари от филмите? Отговор дават експертите от българския офис на френския разработчик Gameloft, които разкриват истинските мащаби на гейм сектора.

Стагнацията на Холивуд

През последните пет години филмовият бизнес е в застой, като през 2018 г. постъпленията от боксофиса се оценяват на едва 41.7 млрд. долара. Ако добавим всички сегменти на домашния развлекателен бизнес, като DVD и BluRay продажби, стрийминг, ТВ права за филми и др., цялата индустрия достига до 136 млрд. долара през изминалата година. Това показват данните на изследователската фирма IBIS World, цитирани от „Геймлофт София.

Цялата статия четете в сайта Нови филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *