HBO спира научнофантастичния сериал Westworld

След цели четири сезона в ефир, стрийминг гигантът HBO обяви, че спира излъчването на научнофантастичния сериал Westworld. Така феновете ще трябва да се сбогуват с андроидите по-рано и няма да получат края, който са искали авторите на шоуто.

„През последните четири сезона Лиза и Джонатан отведоха зрителите на умопомрачителна одисея, вдигайки летвата на всяка стъпка. Ние сме им изключително благодарни, заедно с техния изключително талантлив актьорски състав, продуценти и екип, както и всички нашите партньори в Kilter Films, Bad Robot и Warner Bros. Television. Беше вълнуващо да се присъединя към тях в това пътуване” – гласи изявление на HBO по повод спирането на Westworld.

Въпреки че поредицата беше един от проектите на стрийминг платформата с цели 54 номинации за филмовите награди Еми, през последните години рейтингите и гледаемостта ѝ спаднаха значително. Първият сезон например е гледан от рекордните 12 милиона зрители, докато последните епизоди – само от 4 милиона.

В същото време четвъртият сезон е струвал на мрежата цели 160 млн. щ. долара, което е повече от похарченото за House of Dragons. Предисторията на „Игра на тронове“ имаше десет епизода и средно 29 милиона зрители за всеки от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *