Смолвил

„Смолвил“ (на английски: Smallville) е канадско-американски сериал, създаден от сценаристите/продуцентите Алфред Гоф и Майлс Милар, който първоначално е излъчван по The WB. След петия му сезон, The WB се слива с UPN в телевизия The CW, по която сериалът се излъчва до последния си, десети сезон САЩ.[1] „Смолвил“ започва излъчване на 16 октомври 2001 г. и приключва на 13 май 2011 г. Сериалът е сниман във и около Ванкувър, Британска Колумбия, Канада.

Сюжетът проследява приключенията на младия Кларк Кент като тийнейджър, живеещ в измисления град Смолвил, Канзас, през годините преди да стане Супермен. Първите четири сезона се съсредоточават върху годините на Кларк и приятелите му в гимназията. От пети сезон шоуто се впуска в по-зрели сюжети, като някои от героите посещават колеж. В последните сезони се вижда увеличаване на броя на представянията на други супергерои и злодеи от комикси на ДиСи.

„Смолвил“ вдъхновява пилотен епизод на друг сериал, „Аквамен“, който не е избран от телевизия The CW, както и промоционални клипове с Verizon, Sprint и Тойота. В други форми, сериалът е създал серия от юношески романи, комикс на ДиСи и саундтрак албуми. Шоуто счупва рекорда за най-висок райтинг на дебют на телевизия The WB, с 8,4 милиона зрители на пилотния епизод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *