Какво може да причини проблеми в експлоатацията на пералната машина

Какво може да причини проблеми в експлоатацията на пералната машина

 

Зареждате за пореден път пералнята, но установявате, че дрехите не са добре изпрани. Разбира се, първата мисъл е “Трябва да купя нова”. Да, веднага може да купите  най-добрата перална Машина от emag, но дали това е единственото решение? Защото понякога проблемът не идва от самата машина, а от това, как я експлоатираме. Оказва се, че често правим много грешки, които ни костват качеството на прането. От препълване на машината, през слагането на прекалено много препарат, до селектирането на дрехите, ето няколко причини пералнята да не пере ефективно.

  1. Претоварваме пералната машина

Ако претоварим машината, най – вероятно дрехите няма да се изперат добре. Наред с това пералнята няма да изплакне и ще остане утайка, която с течение на времето може да увреди уреда.

В идеалния случай перална машина трябва да бъде пълна само три четвърти.

  1. Слагате прекалено много препарат

Ако си мислите, че ако сложите повече препарат ще имате по – чисти дрехи – грешите. Количеството на препарата, от който се нуждаете, зависи от различни фактори – колко мръсни са дрехите, колко пълна е машината, твърдост на водата.

  1. Слагате прекалено голямо количество омекотител

Подобно на праха за пране, ако сложите неправилното количество омекотител той не само, че няма има ефекта, който очаквате, но и няма да може да се изпере достатъчно.

  1. Залагате грешен цикъл на пране

Много домакини си харесват една програма само и перат само на нея. Но все пак има толкова много други, подходящи за различните видове тъкани – за спортни дрехи, за по – слабо замърсени или по – фини, за всяка има определена програма. Така хем ще перете по – ефикасно, хем ще щадите машината. Освен това силата на центрофугата може да се окаже пагубна за дрехите, затова внимавайте.

  1. Избирате грешната температура

Не перете всичко на 40 градуса, защото дори на пръв поглед обикновени тениски може да се свият на тези градуси. Следете етикетите и следвайте инструкциите. Но и не перете на прекалено ниска температура, за да има резултат. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *