Игра на тронове

„Игра на тронове“ (на английски: Game of Thrones) е сериал на HBO, който следва историята на фентъзи епос поредицата „Песен за огън и лед“, вземайки името на първата книга, и дебютира на 17 април 2011 г.

Сюжетът, протичащ на измислените континенти Вестерос и Есос в края на лято, продължило десетилетие, вплита няколко сюжетни линии. Първата следва членовете на няколко благороднически фамилии в гражданска война за Железния трон на Седемте кралства; втората касае нарастващата заплаха от предстояща зима и митичните същества на Севера; третата хроникира опитите на изгонената последна представителка на свалената династия да си възвърне трона. Чрез своите морално двузначни герои сериалът изследва въпроси за социалната йерархия, религията, лоялността, корупцията, гражданската война, престъпленията и наказанията.[1] „Игра на тронове“ привлича рекорден брой зрители по HBO и придобива изключително широка и активна международна фен база. Снима се основно в Белфаст, Северна Ирландия и на някои места в Европа (в Хърватия). Актьорите в сериала са основно англичани или ирландци.

Сериалът е подновен за седми и осми сезон, като седмия ще се състои от седем епизода и ще се излъчи през 2017 г., а осмия сезон ще е последния за сериала и ще се състои от шест епизода.[2] Седми сезон започва на 16 юли 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *