Ейнджъл

„Ейнджъл“ (на английски: Angel) е американски телевизионен сериал, който произлиза от „Бъфи, убийцата на вампири“ и е създаден от Джос Уидън и Дейвид Грийнуолт. Първата серия е излъчена на 5 октомври 1999 г. Както и „Бъфи“, така и „Ейнджъл“ са продуцирани от компанията на Джос Уидън, Mutant Enemy.

Главен герой е вампирът Ейнджъл (в ролята – Дейвид Бореанас). Човешката му душа е върната от циганско проклятие, за да живее с чувството на вина за ужасните си престъпления. През първите четири сезона на сериала Ейнджъл работи като таен детектив в Лос Анджелис, „помагайки на безпомощните“, както гласи мотото му. Обикновено това става чрез битки с демони и полу-демони, които са свързани с Уолфрам и Харт, демонична адвокатска фирма.

„Ейнджъл“ има значително по-мрачна атмосфера от „Бъфи“. В периода 1999 – 2003, когато сериалите са излъчвани едновременно, обикновено „Бъфи“ има по-висок рейтинг, но в крайна сметка последната серия на „Ейнджъл“ (излъчена на 19 май 2004) има повече зрители от тази на „Бъфи“ (на 20 май 2003).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *