Домашен арест

„Домашен арест“ е български ситком, излъчващ се по bTV и продуциран от bTV Studios. Първият сезон се излъчва от 24 ноември 2011 г. като част от „Сезонът на българските сериали“. Режисьори на продукцията са Петър Вълчанов и Николай Пенчев, Станислав Тодоров – Роги, Григор Кумитски а сценарист Нели Димитрова. Главен оператор е Григор Кумитски.

„Домашен арест“ е авторска продукция, разработена по модела на американските ситкоми „Всички обичат Реймънд“, „Двама мъже и половина“, „Приятели“ и др. Един от водещите британски специалисти в този жанр – режисьорът Бен Келет – консултира екипа в първия етап от развитието на проекта.[1]

Сериалът е заснет с HD камери във формат 16:9, но през първия си сезон се излъчва в 4:3, във втория сезон преминава в HD 16:9 формат, заедно с прехода на телевизията към HD.

Сериалът се излъчва в ефира на bTV от есента на 2011 година. Вторият сезон е от 14 епизода и се излъчва през пролетта на 2012 година. Третият сезон не се излъчва през обичайният пролетен ТВ сезон, а по-рано. Той стартира още през първата седмица на януари 2013 и продължава до 8 март. След малко по-голяма пауза от обичайната четвърти сезон стартира през есента на 2013, но, първоначално, сериалът се излъчва по един епизод седмично. Впоследствие началният час е изместен по-рано, а последните четири епизода от сезона се излъчват в две поредни петъчни вечери от 20:00 до 21:00 часа. Повторенията са по bTV Comedy.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *