Дневниците на вампира

„Дневниците на вампира“ (на английски: The Vampire Diaries) е американски свръхестествен хорър-фентъзи сериал разработен от Кевин Уилямсън и Джули Плек, въз основа на поредицата със същото име от Л. Дж. Смит. Премиерата е на 10 септември 2009 г.

Сериалът се заснема в Мистик Фолс в щата Вирджиния, малък град, преследван и заобиколен от свръхестествени същества. Поредицата проследява живота на Елена Гилбърт (Нина Добрев), която се влюбва във вампира Стефан Салваторе (Пол Уесли), а скоро се оказва уловена в любовен триъгълник между Стефан и неговия по-голям брат, Деймън (Иън Сомърхолдър), които едновременно са преследвани и от миналото, което са имали с Катрин Пиърс/Катерина Петрова. Сериалът също така се фокусира върху живота на приятелите на Елена и другите жители на Мистик Фолс. Появява се и нов главен герой, който е един от „първородните“ вампири – Клаус (Джоузеф Морган).

По време на премиерата на „Дневниците на вампира“ в САЩ по канала The CW на 10 септември 2009, е привлечена най-голямата аудитория на канала от 2006 нататък. Първият сезон има средно 3,60 милиона зрители, а следващите сезони са с публика от около 2 милиона зрители. На 16 февруари 2010, The CW обявява, че сериалът е подновен за втори сезон, чиято премиера е на 9 септември 2010. На 15 септември 2011, е премиерата на трети сезон. На 3 май 2012, The CW официално обявява, че сериалът е подновен и за четвърти сезон, който започва на 11 октомври 2012. На 11 февруари 2013, The CW обявява, че сериалът е подновен за пети сезон. На 13 февруари 2014, The CW обявява, че сериалът е подновен за шести сезон, който започна на 2 октомври 2014. Шоуто е получило многобройни номинации, печелейки People’s Choice Award четири пъти и Teen Choice Awards.

На 6 април 2015 г. главната актриса Нина Добрев обявява, че напуска шоуто след заснемането на шести сезон.[1] На 11 март 2016 г. The CW обявява, че сериалът е подновен за осми сезон,[2] а на 10 април става ясно, че той ще е последен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *