Двама мъже и половина

„Двама мъже и половина“ (на английски: Two and a Half Men) е американски комедиен сериал с участието на Чарли Шийн, започнал излъчване през 2003 г. Базиран е на отношенията между композитора-женкар Чарли и неговия брат Алън, който след развода с жена си се премества да живее при него. Голямото текучество на жени през къщата, както и неспособността на разведения брат да комуникира с тях създават доста весели ситуации. Действието се разнообразява и от сина на Алън – Джейк, който е чест гост в дома на чичо си, както и от периодичното присъствие на майката на двамата братя. На 7 март 2011 г. Шийн е уволнен от шоуто, заради обидните си коментари по адрес на Чък Лори. От девети сезон до края Ащън Къчър замества Чарли Шийн. Първият епизод на новия сезон е излъчен в Щатите на 19 септември 2011 г. и е гледан от 28.74 милиона американци, в сравнение с първия епизод на миналия сезон, който е гледан от 14.6 милиона американци. Рейтингът на първия епизод от новия сезон е най-големият в историята на сериала. Дотогава най-гледан е бил епизод от втория сезон от 16 май 2005 г., който е събрал 24 милиона души.

На 13 март 2014 г. CBS официално подновява сериала за 12 сезон[1] и впоследствие е обявяно, че той ще е последен.[2] Той започва на 30 октомври 2014 г.[3] и приключва на 19 февруари 2015 г. с 60-минутен финал.

  • Чарли Шийн (1–8) в ролята на Чарлс Франсис „Чарли“ Харпър (сезони 1-8) (озвучава се от Стефан Димитриев в първи сезон, а от Владимир Пенев от втори до осми), женкар, който никога не е бил женен (макар че веднъж за малко да се ожени за Мия (Емануел Вогиър)), композитор на рекламни песнички и песнички за деца. Той обича да се подиграва на брат си Алън, но в крайна сметка го обича. Той е точната противоположност на по-малкия си брат: спокоен и богат. Той обича племенника си Джейк и често му дава съвети (повечето от които неподходящи за неговата възраст), но двамата често си обменят и остри изречения. Тъй като Шийн е уволнен от сериала, Чарли Харпър бива убит в началото на девети сезон.
  • Джон Крайър (1–12) в ролята на Алън Джером Харпър (озвучава се от Илиян Пенев), разведеният брат на Чарли. Той е по професия физиотерапевт и е много по-съвестен от брат си, но няма никакъв късмет и Чарли често се шегува с него. След като жена му, Джудит, получава къщата след развода, той за постоянно остава при Чарли. Той по принцип е добра и учтива личност, но има слабост към жени, които се отнасят зле с него, което може би произлиза от лошите отношения между него и майка им. Той е най-практичният герой в шоуто, неговите скрупули и пестеливост са често в основата на много от шегите. Джон Крайър играе ролята на по-малкия с две години брат, но в действителност той е с няколко месеца по-голям от Чарли Шийн.
  • Ангъс Джоунс (1–10, 12) в ролята на Джейкъб Дейвид „Джейк“ Харпър (озвучава се от Албена Павлова в първи сезон, от Петя Миладинова от втори до шести, от Илиян Пенев в седми и от Мартин Герасков от осми досега), е синът на Алън и Джудит. Той прекарва по-голямата част от свободното си време да играе видео игри, да яде, да гледа телевизия и да спи. Обича баща си и чичо си, но често е невъзпитан спрямо тях. Въпреки обичайно приетото вярване, Шийн, Крайър и Джоунс не пеят мелодийката от интрото на предаването; гласът на Джоунс всъщност е на певицата и актриса зад кадър Елизабет Дейли.
  • Кончата Феръл (сезон 2–12; периодичен герой в сезон 1) в ролята на тяхната саркастична домашна помощница Бърта (озвучава се от Йорданка Илова в 4, 14, 18 и 20 епизод на първи сезон, от Албена Павлова в 10, 12, 23 и 24 епизод, а от Петя Миладинова от втори досега). Въпреки че маниерите на Бърта може да изглеждат груби, Алън и Чарли се отнасят към нея с много уважение. Тя има сестра на име Дейзи, изиграна от Камрин Манхайм, с която не се разбира добре. Има и много дъщери и внучки, за които твърди, че са „прости и лесни“ и понякога ги води с нея на работа. Например Прюдънс, която е изиграна от Мегън Фокс. Тя флиртува с Теди Леополд и няколко други мъже, които влизат в къщата. Присъства на много от семейните събирания на Харпър.
  • Мерин Хинкъл (1–12) в ролята на Джудит Харпър (озвучава се от Йорданка Илова), отмъстителната първа съпруга на Алън. Тя изглежда ненавижда Алън и използва всяка възможност да го унижи. Тя е първата жена, с която той някога е спал, но бракът им е бил студен и тя твърди, че единствените моменти, в които е била щастлива да прави секс са били по време на бременността ѝ с Джейк. Алън често предизвиква лицемерното ѝ поведение (най-често насочено към това, че тя не одобрява той да води приятелките си около Джейк, докато самата тя се среща с друга жена и различни мъже), но освен това, той изглежда все още има чувства към нея, които стигат дотам, че той има видения с нея и новия ѝ съпруг, когато се среща с тяхна обща позната. Тя не крие, че живее охолно с издръжката от Алън, като стига дотам, че си слага силикон в гърдите. Омъжва се повторно за д-р Хърб Мелник (Райън Стайлс), педиатърът на Джейк. Алън е безкрайно щастлив, защото повече не се налага да плаща издръжка. Тя продължава да го кара да плаща детска издръжка за дейности, с които не иска да натоварва Хърб. В шести сезон тя изхвърля Хърб от къщата си и за кратко се събира с Алън, преди да изхвърли и него и да се събере отново с Хърб. По-късно става ясно, че е бременна. Тя ядосано заявява, че детето е на Хърб и заплашва да убие Алън, ако той разкрие аферата им, оставяйки Алън да се чуди как да се справи със ситуацията.
  • Ащън Къчър (9–12) в ролята на Уолдън Шмид (сезони 9-12) (озвучава се от Даниел Цочев), милиардер, който купува къщата след смъртта на Чарли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *