В търсене на ново хоби

Ежедневието на съвременния човек е натоварено и пълно с какви ли не отговорности. Mоже да стане стресиращо, когато имате твърде много неща на главата си. Често изпълнението на всички поети ангажименти, води до пренебрегването на най-важния – грижата за нас самите и собствените ни нужди. Опитайте се да внесете здравословен баланс в професионалния и в личния си живот.

Защо не пробвате нещо ново?

Идеален начин за това е да си намерите хоби, което да ви даде възможността едновременно да прекарате малко време по приятен за вас начин и да придобиете нови умения. Добре е хобито да пасва на вашата индивидуалност, характер и не на последно място да ви позволява да бъдете креативни. Разгледайте бюджета, с който разполагате за тази цел, преди да изберете ново хоби. Не се притеснявайте, има много възможности, дори при ограничен бюджет. Предлагаме ви три интересни и различни хобита, които да внесат разнообразие, цвят и настроение в живота ви. Опитайте още сега!

1. Гоблени

Е, не живеем в 19-ти век, но бродирането отново се завръща като мода. Защо да не се научите да бродирате? Противно на схващането, че шиенето на гоблени е скучно занимание, все повече млади хора се увличат в това хоби. Постигането на желаните резултати изисква старание.

Еволюция при гоблените

Днес има голямо разнообразие от гоблени. Използват се необичайни материали като ламе, мъниста, специални щампи, пандели, и всякакви конци, които придават триизмерен ефект. Най-различни са и сюжетите на гоблените – цветя, запленяващи пейзажи, романтични сюжети, фентъзи и приказни герои. Много от съвременните разработки са по картини на известни художници.

Стилни, съвременни, подходящи за всякакви интериори

Икона, красив пейзаж, репродукция от известен художник или красива ваза с цветя, гобленът е символ, който може да присъства във всеки дом и да се превърне в негова ценна вещ. Една прекрасна идея за подарък, който не само ще краси всеки дом, но ще остане вечен спомен.

Нови приятели

Проучете в интернет форумите за гоблени и ръкоделие. В тях гобленари обменят опит и идеи. Организират се срещи, изложби, арт ателията и конкурси. Гарантираме ви невероятни запознанства с различни хора, които не бихте срещнали при други обстоятелства, ако не ги свързва общата им страст към творенето. Там ще се забавлявате, ще се отървете от натрупаното напрежение и ще преоткриете своята артистична страна.

2. Картини по номера

Наблюдава се нова тенденция при рисуването. И не, тя не се отнася само за тези, които имат силно изявен талант или са утвърдени художници. Рисуването по номера не изисква особени усилия – точно обратното.

Отключете артистичната си енергия

Доказано е, че хобито е като двигател за креативността, то бързо може да се превърне в нов фокус и източник на вдъхновение. От какво имаме нужда? Не ви е

нужно нищо повече от комплекта за рисуване по номера, малко сръчност и търпение. Добавете чаша или буркан с вода, която ще ви служи за почистване на вашата четка. Вече сте напълно готови да започнете!

Предимства

С картините по номера нямате нужда от особени творчески умения и същевременно можете да се впуснете в запълването на празните полета с цялата

фантазия, на която сте способни. Рисуването като хоби ще ви донесе много повече ползи и преимущества, отколкото си мислите. Преживяването е релаксиращо и терапевтично. То ви позволява да мечтаете и да вярвате, че няма невъзможни неща, нито граници пред ума и съзнанието ви. Ще се насладите на резултата да видите какво излиза от собствените ви ръце.

Съветваме ви като за начало да започнете с нещо семпло и просто. Няма как да сбъркате, ако изберете пейзаж или графика.

3. Диамантени картини

Диамантени гоблени са приятен начин да прекарате свободното си време. Те са нов тип творчество, което набира все по-голяма популярност сред феновете, които обичат да създават красиви неща със собствените си ръце. При този вид „бродерия“ не се използват игли и конци. Самата техника не е трудна за изпълнение, дори и за децата. С т.нар. диамантено рисуване се създават уникални картини. Сайтовете за видеосподеляне предлагат безброй уроци за начинаещи в тази област.

Как да започна?

Може да се сдобиете лесно с всички нужни материали, а усвояването на техниката отнема минимално време. Всеки комплект сържа всичко необходимо за да изработите картина, достойна да краси дома ви. Самият процес включва редене на цветни блестящи мъниста на точно определени места върху платното. Възможно е да прекарате часове, редейки диамантената картина, без дори да осъзнавате това.

Какво се случва с вас при творческия процес?

С реденето на диамантени мъниста не само ще запълните времето си, но и със сигурност ще се почувствате по-спокойни. То ви дава възможност за известен период от време да забравите за всички проблеми и главоболия, които са налице в професионалния и личния ви живот. Вместо да се притеснявате и да мислите за тях, вие ще можете да се концентрирате само и единствено върху създаването на желаната картина.

Креативност, мисъл, творчество и движение

След натоварената седмица на работа, няма нищо по-хубаво да се захванете с нещо, което ще отвлече мислите и вниманието ви от стресиращото ежедневие. Хобитата са полезни за разтоварване от стреса, а когато видите и краен резултат от усилията ви ще бъде още по-приятно.

Съвет

За тези, които се лутат в избора на ново хоби, опитайте нещо различно. В случай, че заниманието, което сте запонали не ви носи радост и ви напряга, опитайте нещо ново – може то да е вашето „нещо“. Човек трябва да опитва и да търси нови, интересни занимания и да твори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *