Акцентите по 24Kitchen през ноември

През ноември кулинарният канал 24Kitchen предлага на аудиторията си редица интересни предложения, акцентите сред които са следните.

Джейми готви по средиземноморски, сезон 1
Премиера: 13 ноември 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.

Джейми обикаля Средиземноморието и черпи вдъхновение от местните хора, съставки, техники и традиции, за да създаде нови вкусни рецепти, с които да пренесем вкуса на ваканцията у дома.

ГЪРЦИЯ – ТУНИС – ИСПАНИЯ – ФРАНЦИЯ

В тази поредица Джейми се потапя в свежите вкусове и брилянтната непринуденост на някои от най-разнообразните и динамични кухни в света. Пътувайки до различни места в Средиземноморието, той търси вдъхновение от онези, които се наслаждават на съставки, огрявани от слънцето и се опира на традициите, за да създаде модерна средиземноморска храна, като ни пренася в по-слънчеви страни.

В поредицата Джейми посещава четири държави, които предлагат богато разнообразие от ястия, история и култури: Гърция, Тунис, Испания и Франция. Във всеки епизод ще се докоснем до необикновени кулинарни преживявания в различни градски и крайбрежни райони, което гарантира разнообразни пейзажи и традиции, показани в поредицата.

Джейми се отправя на откривателско пътешествие и се среща с хора от различни култури на зашеметяващи места. Той опитва храната и усвоява техники заедно с местните жители. Във всеки епизод той използва наученото, за да създаде две вкусни рецепти в прекрасна обстановка и да ни вдъхнови да донесем вкуса на тази страна у дома.

Първо Джейми се отправя към Гърция, като започва от северната част – Солун, а след това се отправя към остров Скопелос, за да открие неговите уникални съставки и вкусове. Вдъхновен от местните разядки и традиционната островна кухня, той приготвя опушен плосък хляб от патладжан и лимоново пиле на скара с дзадзики и хрупкав ориз.

След това Джейми се отправя към Тунис, където се наслаждава на пейзажите и ароматите на страна, която стимулира всичките му сетива. Среща се с производители на традиционен кускус, опитва вкусна улична храна и е поканен да готви с местни готвачи на отдалечен плаж. Вдъхновен от всичко, което вижда, Джейми приготвя хрупкави хапки от скариди, полети с хариса, както и ароматна яхния от пилешко месо и колбаси мергез.

След това Джейми посещава Северна Испания и опитва от невероятните тапас, оризовите ястия с наситен вкус и впечатляващите морски дарове. Приготвя сочен свински котлет с печени на скара чушки и получава брилянтен съвет за домашно приготвен айоли, след което споделя красивия си вариант на сърф и търф със сочни скариди, гъби и местна шунка.

Накрая Джейми се отправя към Марсилия в Южна Франция, където се вдъхновява от зашеметяващите морски дарове, традиционните вкусове на Прованс и мултикултурните ястия, които се сервират там. Той приготвя перфектната пържола с пържени картофи с марсилски привкус и възхитителен тарт от тиквички, козе сирене и маслинова паста.

В кухнята на шеф Марк Мориарти: Коледа, сезон 1
Премиера: 16 ноември 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Марк е създал специална колекция от рецепти, които да ви вдъхновяват през празничния сезон. Той ще спази традициите със своята „перфектна ирландска закуска“ и ще ни покаже вкусна алтернатива на традиционната коледна трапеза с опашка от риба морски дявол с подправки и мед – идеално ястие за празниците.

Индия с Люк Нгуен, сезон 1
Премиера: 24 ноември 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Люк е обиколил света и е опознал различни кухни и култури, но никое място не може да се сравни с Индия. Да прекосяваш тази зашеметяваща страна и да опитваш впечатляваща улична храна из Мумбай или да готвиш ястия с подправки върху горещи въглени по реката Ганг във Варанаси… просто зашеметяващо.

Ароматите, звуците и цветовете на Индия създават идеалната атмосфера за тази поредица. Люк ще надникне в пазарите за храна, ще научи за древни рискови традиции, ще посети места, които никога не са виждани по телевизията, докато използва транспортни средства, които обикновено са запазени само за местните жители.

Лесни ястия с Хера, сезон 1 и 2
Премиера: 13 ноември 2023 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Кулинарно преживяване с участието на новата водеща Хера, която създава по- непринудено, но изключително вкусно меню за изискана вечеря, изпълнено с лесни апетитни ястия, вдъхновени от семейството. Тя приготвя ястия с ресторантско качество, които имат добър вкус, както и могат да бъдат приготвени с това, с което разполагате у дома.

Хера е заета майка, която съчетава много различни роли – съвременна жена! Работеща на пълен работен ден, обществен лидер, доставчик на изкусен кетъринг и родител на двама тийнейджъри – тя не разполага с достатъчно време, но безспорно обича качествената храна и забавленията. Като адаптира специалните си семейни рецепти и използва любовта си към земята и морето и същевременно използва минимално количество съставки, тя пресъздава бърза и лесна храна с отлично качество у дома. Хера показва на всички, че приготвянето на ястия, които имат добър вкус и оставят добро усещане, е лесно дори с това, което имат вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *