Акцентите по 24Kitchen през май

Храна за споделяне с Мери Бери, сезон 1
Премиера: 10 май 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

От Единбург до Юрския бряг, от гмуркане за миди до улична храна – Мери Бери, носителката на Ордена на Британската империя, се наслаждава на приключенията и чества радостта от това да готвиш и да споделяш с другите.
В тази увлекателна нова поредица от шест части Мери пътува до някои от най-близките до сърцето ѝ места, споделя спомени от миналото и създава нови, като същевременно вдъхновява и удивлява с вкусни нови рецепти тези, които среща по пътя си.

Просто Сузи, сезон 1
Премиера: 31 май 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Шеф-готвачът Сузи Масети пътува до малкия арабски остров Бахрейн, за да изследва пресните местни съставки и да покаже колко лесно е да се приготви вкусна храна с ресторантско качество в уюта на собствения ви дом в тази будеща апетита поредица. Всеки епизод представя една основна съставка – от риба, ориз и зеленчуци, до подправки, билки и сирене, а Сузи разкрива важни съвети за това как лесно да пресъздадете и най-сложните ястия. Споделете истинската радост на Сузи от храната, докато тя, като страстен кулинар, доказва какво може да се приготви само с малко творчество, насърчавайки всички нас да направим нещо различно със съставките, налични в собствения ни регион.

Великият Меконг с Люк Нгуен, сезон 2
Премиера: 26 май 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

По време на нашето пътуване из южната част на Виетнам, се отправяме от Сайгон, през делтата на Меконг и на север покрай брега до града Хой Ан, включен в Списъка на световното културно наследство.
По пътя срещаме много от роднините на Люк, които споделят с него тайните на виетнамската кухня и му помагат да открие малките занаятчийски производства, които създават жизненоважни съставки от много векове. Най-хубавата част от пътуването в Югоизточна Азия е посещението на местните пазари. Тук Люк открива древни традиции в готварските техники, които влияят на азиатската кухня от хиляди години.
Мисията му е да покаже вековната история, която азиатското кулинарно разнообразие е донесло на всички нас.

 

Скритата Италия с Алекс Полици, сезон 1 и 2
Премиера: 15 май 2023 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 14:00 ч.

Алекс се потапя в дългогодишната си любов към Италия и пътува от север на юг, като разглежда спиращите дъха градове Венеция, Милано, Рим и Амалфийското крайбрежие, а след това открива скрити туристически съкровища в Пулия. Тайният ѝ пътеводител я връща към някои от най-хубавите ѝ спомени за тази красива средиземноморска страна, включително детските ваканции, които прекарва в подножието на Рим, и местата, където работи на младини.
По пътя си Алекс открива невероятна храна, напитки и колоритни персонажи. „Скритата Италия с Алекс Полици“ разкрива изцяло нов поглед към една от най-обичаните страни и някои нови чудеса по пътя.

Kулинарните маршрути на Южна Африка, сезон 1
Премиера: 21 май 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка събота и неделя от 13:00 ч.

„Kулинарните маршрути на Южна Африка” е предаване, което разказва както за разнообразните хора и забележителните пейзажи на страната, така и за нейната наелектризираща кухня.
Отправяме се на пътешествие из забележителните региони на Южна Африка… през пустини, крайбрежия и планини, за да завършим в модерния, оживен град Йоханесбург. С родения в Южна Африка шеф-готвач Уорън Мендес като наш водач ще изследваме ценни рецепти и уникални вкусове; чрез храната ще открием истории за страната и нейните хора. Малко са държавите, в които има толкова силно и същевременно разнообразно културно влияние върху храната – невероятна индийска кухня в Дърбан, силно малайзийско присъствие в Кейптаун, обилна холандска и немска традиционна кухня и, разбира се, очарователна местна култура на хранене.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *