©2023 Jamie Oliver Enterprises Ltd. Photographer: Chris Terry

Акцентите по 24Kitchen през юли

През юли каналът 24Kitchen ще излъчи някои интересни кулинарни заглавия.

Джейми Оливър: Сезони, сезон 1 (нови епизоди)

Премиера:  8 юли 2024 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.

Джейми ни превежда през цялата година, като ни запознава с великолепни сезонни съставки и демонстрира какво можем да ги приготвим с тях, когато настъпи сезонът им. Той ни отвежда на апетитно пътешествие през кулинарния календар, като отдава почит на вкусните, особени, красиви и чудати продукти с помощта на вдъхновяващи рецепти, съобразени с периода – за да се храним добре и да помагаме на планетата. Поредицата е празник на устойчивите сезонни съставки и на това как да готвим с тях, независимо дали сме ги отгледали сами или сме ги намерили на фермерския пазар, в магазина за зеленчуци или в супермаркета.

Това предаване е с фокус върху рецептите, а Джейми използва съставки, които са с най-добро качество през съответния сезон: пролет, лято, есен и зима. Той ще отпразнува и насърчи сезонното хранене, като подчертае, че това означава по-лесно достъпни, по-евтини, по-хранителни и по-вкусни храни. Ще видим как Джейми събира повечето плодове и зеленчуци от градината си и ще научим как да отглеждаме свои собствени, ако искаме – дори в най-малките градини, задни дворове, балкони или первази на прозорци.

Джейми искрено вярва, че е важно да се свързваме с храната и да разбираме откъде идва тя, като няма нищо по-свързващо от това да я отглеждаме сами и да ѝ се наслаждаваме веднага, щом влезе в сезон.

ЛЯТО: (3 епизода по 1 час)

С настъпването на лятото Джейми чества изобилието от пресни плодове и зеленчуци. Кулинарната поредица от три части е изпълнена с изобилието на този сезон. С ярки летни продукти и вкусни аромати, Джейми ни показва какво е на разположение в момента и как да използваме максимално добре апетитните и сочни храни. Хрупкави свежи салати, любими семейни печива, брилянтни шишчета на барбекю, летни ястия и страхотни плодови пудинги създават празник на изобилието на този сезон.

Burning Bright Productions 2023
Burning Bright Productions 2023

По пътя на подправките с Джоана Лумли, сезон 1

Премиера:  10 юли 2024 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Открийте завладяващия произход и история на някои от най-основните подправки, докато актрисата Джоана Лумли пътува през половината свят на епично кулинарно пътешествие.

Джоана смело се отправя на 25000-километрово пътешествие – от отдалечените острови Банда в Индонезия до зашеметяващите природни пейзажи на Йордания в Близкия изток, и разкрива историята за това как Западът се е срещнал с Изтока и как битката за контрол върху отглеждането и продажбата на подправки е диктувала хода на историята в продължение на векове. Като следва стъпките на фараони, кръстоносци, изследователи и крале, и дегустира ароматни и богати на подправки ястия по пътя, Джоана проследява древен маршрут, който пресича два континента и Индийския океан,  преминава през отдалечени острови, джунгли, планини и сухите равнини на Близкия изток, където завършва това вълнуващо пътуване.

Кулинарната обиколка на Акис, сезон 2

Премиера:  12 юли 2024 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Акис прибира тенджерите и тиганите в шкафа, оставя студиото зад гърба си и започва да отброява километрите. Неговата мисия? Да изследва особеностите на кухнята в най-отдалечените кътчета на Гърция. От Псара до Епир и от Еврос до Псилоритис, обичаният готвач ни повежда на изключително кулинарно приключение! Той готви в огромни казани, изучава чужди ястия, плете чесън, търси гъби, танцува около пищни маси, приготвя традиционна местна паста и черпи вдъхновение от най-уникалните рецепти на страната.

Негови спътници в „Кулинарната обиколка на Акис“ са зрителите, които предлагат местата, които посещава, както и местните жители на всяка област, които му помагат да открие какво наистина означава „първокласна гастрономия“ в различните кухни, полета и планини на Гърция. Отбележете най-отдалечените райони на картата и се пригответе. Акис ни води до Лесбос, Хиос, Псара, Карпатос, планинската част на Крит, Тинос, Лерин, Гревена, Коница, Ксанти, Гюмюрджина, Северен Еврос и до Солун от детските си години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *