Акцентите по National Geographic през декември

Образователният канал National Geographic за пореден път предоставя редица вълнуващи и информативни заглавия през декември.

ЗАЛАВЯНЕ НА КОНТРАБАНДИСТИ, сезон 6 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 4 декември 2023 от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 ч.

Photo: Forlot Productions

Департаментът за вътрешна сигурност се бори безмилостно с трафика на наркотици на най-натоварените американски летища и по южната граница от Сан Диего до долината Рио Гранде. Отговорните служби конфискуват незаконна контрабанда, проследяват безценни артефакти, преследват перачите на пари на картелите, спасяват жертви на трафик и работят на международно ниво за изкореняване на незаконния добив на злато в Колумбия.

РАЗКРИВАНЕ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГРАДОВЕ С АЛБЪРТ ЛИН, сезон 1 

(6 еп. 60 мин)
Премиера: 10 декември 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

Photo: National Geographic

Албърт Лин, изследовател на National Geographic, е на необикновена мисия да разкрие тайните на изгубените градове и на мистериозните хора, които са ги създали. Благодарение на най-съвременни технологии, с които преминава през пластовете на времето, Албърт отива заедно с екипа си до ръба на възможностите, в някои от най-отдалечените и загадъчни кътчета на Земята.

ИЗГУБЕНИТЕ ГРАДОВЕ ОТ БИБЛИЯТА, (2 еп. по 60 мин)
Премиера: 24 декември 2023 г. от 21:00 ч.

Photo: Windfall Films

 Древен Ирак е мястото, където се разиграват някои от най-великите библейски истории, с него са свързани Ноевият ковчег, родното място на Авраам и Вавилонската кула. Камерите на National Geographic получават рядък достъп, за да проследят археолози, които пробиват път през изгубените градове на Ирак и откриват света на Стария завет.

Проследяваме екипите, които възстановяват чудесата на Ниневия и Вавилон, описани в Библията като градове на греха. Редки въздушни кадри разкриват величието на Урук в Южен Ирак, а в Гирсу изследователите откриват мистериозен набор от руини, които могат да променят начина, по който виждаме зората на цивилизацията.

АПОКАЛИПСИС: ПАДАНЕТО НА ХИТЛЕР, (2 еп. по 60 мин)
Премиера: 12 декември 2023 г. от 22:00 ч.

Photo: Bundesarchiv/CC&C

Лятото на 1943 г. В Курск Хитлер предприема решителна битка, за да спечели войната на Изток. Но решителността на Червената армия и настъплението на съюзниците на Запад го изненадват. Месец след месец челюстите на поражението се затягат върху нацисткия тиранин, който отказва да признае поражението и ускорява падането на страната си.

МИСИЯТА (120 мин)
Премиера: 9 декември 2023 г., събота, от 17:00 ч.

Photo: Forlot Productions

Американският християнски мисионер Джон Чау е убит, когато се опитва да се свърже и да привлече към християнството едни от последните коренни жители в света, с които не е осъществяван контакт – сентинелците. Противоречивите реакции на обществеността и дори на собственото му семейство дават по-дълбоко разбиране за истинския Джон Чау – млад мъж с приключенски дух и особена мания. Чрез ексклузивни интервюта, архивни кадри от пътуването на Джон до острова Северен Сентинел и подробните му дневници, продукцията изследва остарелите представи, които са формирали като изследовател, евангелистката общност, която е подтикнала търсенето му, разбитото сърце на собствения му баща и трайните последици от тази сложна история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *