Акцентите по 24Kitchen през декември

През декември кулинарният канал 24Kitchen предлага на аудиторията си редица интересни предложения. Ето по-нтересните от тях:

Бързите коледни рецепти на Джейми

Премиера: 18 декември 2023 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.


©2023 Jamie Oliver Enterprises Ltd. Photographer: Steve Ryan

„Бързите коледни рецепти на Джейми“ ни дава възможност да се насладим на великолепното коледно бягство, без да изхарчим бюджета си. В рамките на два епизода Джейми споделя своите идеи и трикове за пестене на пари, време и постигане на по-добър вкус с колекция от рецепти, които ще ни помогнат да  приготвите празнична трапеза за любимите си хора.  

В първия епизод Джейми споделя своите тайни за грандиозно коледно празненство: от безотказното ръководство за приготвяне на най-добрата печена пуйка до впечатляващ зеленчуков ордьовър, който дори ще я конкурира. Той не забравя и гарнитурите, като споделя своята рецепта за плънка в два варианта, която ще зарадва и месоядните, и вегетарианците на масата. Не на последно място са идеите за идеално хрупкаво печено месо и зеленчуци, които ще ви помогнат да спестите време и място във фурната, като същевременно подсилите празничния вкус.   

Във втория епизод Джейми се обръща към уютния период между Коледа и Нова година и превръща остатъците от коледната трапеза във вкусни самостоятелни ястия. От зеленчуков тарт „Татен“ и салата „Цезар“ от брюкселско зеле, до зимни зеленчукови ньоки и един великолепен начин да превърнете подарения сладкиш „Панетоне“ в забележителна торта „Шварцвалд“!  Джейми ви предлага рецептите, които ще ви помогнат да се насладите на времето от Коледа до Нова година, независимо дали приятелите ви ще дойдат на гости или ще останете насаме със семейството.  

„Бързите коледни рецепти на Джейми“ гарантира, че Коледа ще бъде празнична и забавна, с фокус върху прости, бързи и лесни рецепти с чуден заряд, които ще ни оставят време да общуваме с любимите си хора през това вълшебно време от годината.

Дона Хей – Коледа, сезон 1 

Премиера: 6 декември 2023 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Motion Picture ©️2022 Donna Hay Pty Ltd. All rights reserved.

Тази поредица проследява австралийската икона Дона Хей, която подготвя и чества една красива и незабравима Коледа, съобразена с местните традиции. Продукцията показва характерния стил на готвене на Дона и нейните хитри съвети и трикове, които да направят празника незабравим. Всеки епизод отбелязва най-доброто, което може да предложи празничният сезон, на фона на зашеметяващ австралийски пейзаж.

Турция с Карсу, сезон 1 

Премиера: 20 декември 2023 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч

Photos: 24Kitchen

Карсу ни отвежда до най-хубавите, най-вкусните и най-оригиналните места за хранене в Турция, според нея. Това може да е сергия на Босфора, пазар в Истанбул или селски фестивал със семейството на Карсу в родния ѝ край. Така че, ако искате нещо по-различно от хотелско меню, това е поредицата за вас. А за тези, на които им допаднат ястията, тя или местен експерт ще покажат как се приготвя всяко от тях с простичка рецепта.

Адам и По: Малайзия в Австралия – най-добрите австралийски храни 

Премиера: 28 декември 2023 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки четвъртък 13:00 ч.

©2023 i8 Studio, Special Broadcasting Service Corporation

Обширни пътища, голямо синьо небе, вятър в косите и класически мелодии, които звучат от уредбата на автомобила – доброто старо пътешествие с кола е заложено в ДНК-то на австралийците. В тази поредица Адам и По се събират отново на кулинарно приключение из Австралия!

Но какво представлява австралийската кухня? 

В тази поредица Адам и По ще обиколят цялата страна, за да открият отговора на този въпрос. От Улуру до Дарвин, от Баларат до Гипсланд, от Таси до столичния регион – Адам и По са на мисия да открият всички съставки, които оформят австралийската гастрономия.

Това е истински празник на австралийската храна и култура. От класически лакомства като кифлички с розова глазура и пайове с къри, през още по-стари съставки от времето на първите австралийци – чак до съвременните ястия, които превръщат Австралия в най-вълнуващата кулинарна дестинация на планетата.

По пътя си двамата ще се срещнат с някои от иконите на австралийската кулинарна сцена, които са помогнали за развитието на вкусовете. 

Това е едно информативно, но и много развлекателно честване на Австралия през погледа на Адам и По.

Люк Нгуен: Из Виетнам с влак, сезон 1

Премиера: 1 декември 2023 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

©REDCREATIVEMEDIA2019

Известният шеф-готвач Люк Нгуен ни отвежда на кулинарно пътешествие във Виетнам в следващата завладяваща част от популярната си поредица, но този път с една разлика. Люк пътува с влак от Хо Ши Мин в южната част до Сапа в северната част на страната и се впуска в пътешествие на сетивата, което съчетава любовта му към храната, пътуванията, влаковете и виетнамския народ.

След десетилетия на конфликти железопътната система на Виетнам е силно повредена, възстановена е след Виетнамската война. Сега тази линия символизира обединението на северната и южната част на страната.

В поредицата от десет части Люк посещава десет невероятно красиви места – от впечатляващото крайбрежие на Хой Ан до величествените планини на Сапа. В типичния за него завладяващ стил, той приготвя някои невероятни ястия, включващи доста необичайни съставки, за да предизвика и най-смелия вкус.

Пътешествието на Джино, Гордън и Фред, сезон 4

Премиера: 13 и 14 декември 2023 г. от 14:00 ч.

© 2023 Copyright All3Media

След като обиколиха някои от най-добрите европейски кулинарни столици, има едно гастрономическо бижу, което остава неизследвано от нашето атрактивно трио. Този път Гордън, Джино и Фред се отправят към Испания, за да се потопят в най-доброто от местната култура и кухня.

Първата спирка е слънчева Андалусия, където момчетата тестват способностите си в продажбата на морски дарове и опитват тапас в Малага. След това се отправят към древния град Ронда, където Джино ще се наслади на паеля, преди да завършат в Херес, където ще опитат Шери и ще проверят дали притежават пламъка, нужен за фламенко. 

Триото продължава към северозападния регион Галисия. Започват с търсене на миди в Камбадос с група наистина вдъхновяващи жени, а след това откриват какво геройство е винопроизводството в Рибейра Сакра. Те честват финала на кулинарното приключение в Сантяго де Компостела с наздравица с местния алкохол орухо и вкусен местен деликатес от ракообразни.

В кухнята на шеф Марк Мориарти: Коледен епизод 

Премиера: 22 декември 2023 г. от 16:00 ч.

©Appetite Media

Тази Коледа надникнете в  кухнята на шеф Марк Мориарти за още безценни съвети и трикове от ресторантската кухня, с които да направите празничното си меню у дома още по-изящно. Този сезон Марк ще се фокусира върху техники за пестене на време и практични модификации на класическите ястия.

Епизодът започва с традиционна ирландска закуска, приготвена само в един тиган. Шеф Марк демонстрира как се постига перфектния баланс между хрупкав бекон, сочни наденички и идеално приготвени яйца. Истинската магия се случва с неговата рецепта за гъст сос, която добавя домашен привкус към традиционната ирландска закуска и която също така е чудесен подарък, ако прекарвате Коледа с приятели. В своя майсторски клас „Как да усъвършенстваме“ той ще сподели полезни съвети, с които да спестите от времето в кухнята тази година. 

Марк предлага и вълнуваща алтернатива на пуйката със своята „Печена с мед риба тон“, поднесена с най-добрите ирландски картофи и брюкселско зеле с ябълков крем. 

Той разкрива най-важните тайни за приготвянето на богат и разкошен сос. Независимо дали сте начинаещ или пък опитен готвач, неговите инструкции ще ви направят майстор на соса за нула време, стъпка по стъпка.  

За да завърши това празнично кулинарно пътешествие, Марк споделя една сантиментална семейна рецепта, предадена от майка му Моника – нейната малинова рулада. С деликатните си слоеве и вкусния си пълнеж този десерт е идеалната сладка нотка за завършек на празничната трапеза.

Кралицата на шоколада: Шоколадова Коледа 

Премиера: 4 декември 2023 г. от 17:00 ч.

© 2023 Hsquared Media Pty Ltd

Независимо дали сте били послушни или не, Коледа е най-подходящото време да се отдадете на по-сладките неща в живота. А това означава много шоколад!  Кирстен Тиболс, Кралицата на шоколада, се завръща с едночасово специално предаване, изпълнено с шоколадови творения за празничния сезон. 

Този път Кирстен е поканила в кухнята някои от любимите си готвачи и пекари, за да споделят тайните си за една много шоколадова Коледа. Представени са макароните с подправки от кардамон на Джес Лeмън, бялата шоколадова „Павлова“ на Морган Хипуърт и коледния шоколадов тарт на Гарет Уитън, както и нейните собствени коледни пудинги с карамелен сос.

Коледата на Донал 

Премиера: 22 декември 2023 г. от 18:00 ч.

©Appetite Media

Донал Скиан е водещ на два специални епизода на празнична тематика. Първият е изпълнен със стоплящи сърцето семейни моменти, включително споделено печене, спокойни празнични вечери и сезонни закуски.

Вторият е изискан празник на храната, на която да се насладите с приятели тази Коледа! Той представя преобразени ретро канапета, впечатляващи украси и вкусни десерти, всичко това залято с искрящи коктейли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *